Hotelbeleid in Amsterdam

In een duo interview met Rene van Schie, hotelloods Amsterdam, en Bastiaan Driessen, Invast Hotels, is er een interessante discussie ontstaan over het hotelbeleid van de gemeente Amsterdam.

Hotelnota 2007-2010
In de  hotelnota 2007-2010 spreekt Amsterdam  de verwachting uit tot 2015 circa 9000 extra hotelkamers nodig te hebben. In 2011 worden dit stedelijk beleid en de ambitie nog eens onderstreept.

Een van de maatregelen om deze ambitie te realiseren is het aanstellen van Rene van Schie als hotelloods die beleggers en ontwikkelaars van hotels door de regels, wensen en valkuilen van de gemeente moet loodsen. Beleggers hebben daarnaast hun eigen adviseurs die ze begeleiden in locatiekeuze, haalbaarheidsonderzoeken en exploitatieadvies. Bastiaan Driessen van Invast Hotels is een van die adviseurs die inmiddels ook ruime ervaring heeft met het hotelbeleid en daar uiteraard een mening over heeft. In het themanummer Masterclass van de MRE opleiding is een artikel ontstaan uit het duo interview met Rene van Schie en Bastiaan Driessen.

Klik hier om het gehele artikel te lezen.